Den glade vandrer

Villmarka rundt vårt anlegg ligger åpen for naturopplevelser som du sent vil glemme, enten du liker å vandre alene eller i flokk. Gå innover i dalen, opp i fjellene eller ned i fjæra. Her finner du stillhet og ro. Og magien, enten du velger å ferdes i lyset av midnattssola eller under nordlyset. Tenn deg et bål ved ett av våre vakre fiskevann, her kan du sitte og hente deg inn. Og her kan du få påfyll av energi. Og dessuten er sjansen stor for at det napper i fiskesnøret i et av Nordlands beste laksevassdrag - Buksnesvassdraget.

På tidlige morgenturer kan du oppleve elgen som inntar frokost, reven som jager i lia, reinen i flokk over myra, mens ørna på vide vinger har full kontroll høyt der oppe. Fra balkongen kan du iaktta oter og sel ute på fjorden, og rundt hytta kakler rypa.

På vinteren byr det flotte skiterrenget på flotte skiopplevelser for både for liten og stor. Salg av fiskekort i Buksnesvassdraget både sommer og vinter.

"Å få servert selvfanget fisk fra fjorden eller fiskevann til middag er en minnerik opplevelse"…
*Det er fantastisk å vandre i fjæra både ved Andøy Friluftssenter og på Vestsida av Andøya.
* En vandretur opp til fjellvannet Skavdalsvannet kan gi mange opplevelser. Her er det mulig å fiske etter røye og ørret sommer og vinter.
* Sommeren 2008 ble det nye turkartet for Andøy gitt ut. Det inneholder mange gode turforslag rundt Andøy som også tegnet inn på kartet.
* Vesterålen Turlag gav i november 2011 ut ei ny, flott turbok for Vesterålen med over hundre flyfoto – supplert med inntegna stedsnavn og løypeforslag – øvrige faktaopplysninger og rikt illustrert med bilder av folk og natur gjennom alle årstider. Boka er å få kjøpt hos bokhandlere i Vesterålen. Den kan også postsendes ved bestilling på tlf 76 11 14 80 eller e-post: turistinfo@vestreg.no.

Ta kontakt for nærmere beskrivelse av vandretilbud i vårt område, vi anbefaler ut fra egne lokal kunkskap og kjennskapslik at det passer best mulig for den enkelte person og gruppe.
Vær velkommen til "balsam for sjæla".

Philipp Huter
Philipp Huter
Philipp Huter
Geir Vidar Haugen
Nigel Turrell