Den glade vandrer

Villmarka rundt vårt anlegg ligger åpen for naturopplevelser som du sent vil glemme, enten du liker å vandre alene eller i flokk. Gå innover i dalen, opp i fjellene eller ned i fjæra. Her finner du stillhet og ro. Og magien, enten du velger å ferdes i lyset av midnattssola eller under nordlyset. Tenn deg et bål ved ett av våre vakre fiskevann, her kan du sitte og hente deg inn. Og her kan du få påfyll av energi. Og dessuten er sjansen stor for at det napper i fiskesnøret i et av Nordlands beste laksevassdrag - Buksnesvassdraget.

11.05.201810:54 Andøy Friluftssenter

Vi tilbyr også guidede molteturer eller fotturer i fjellet, med eller uten fisking. På våre guidede turer får du aktivt delta og leve deg inn i vår kultur og historie i bruken av nordnorsk villmark. På tidlige morgenturer kan du oppleve elgen som inntar frokost, reven som jager i lia, reinen i flokk over myra, mens ørna på vide vinger har full kontroll høyt der oppe. Fra balkongen kan du iaktta oter og sel ute på fjorden, og rundt hytta kakler rypa.

Det flotte skiterrenget byr på flotte skiopplevelser for både for liten og stor. Vi leier ut fiskeutstyr og sykler. Salg av fiskekort og fiskeutstyr i sesongen.

"Å få servert selvfanget fisk fra fjorden eller fiskevann til middag, og selvplukkede moltebær med fløtekrem er en minnerik opplevelse"…
*Det er fantastisk å vandre i fjæra både ved Andøy Friluftssenter og på Vestsida av Andøya.
* Guidede vandreturer i marka med og uten faglig innhold sammen med vår guide.
* En vandretur opp til fjellvannet Skavdalsvannet kan gi mange opplevelser. Her er det mulig å fiske etter røye og ørret.
* Sommeren 2008 ble det nye turkartet for Andøy gitt ut. Det inneholder mange gode turforslag rundt Andøy som også tegnet inn på kartet.
* Vesterålen Turlag gav i november 2011 ut ei ny, flott turbok for Vesterålen med over hundre flyfoto – supplert med inntegna stedsnavn og løypeforslag – øvrige faktaopplysninger og rikt illustrert med bilder av folk og natur gjennom alle årstider. Boka er å få kjøpt hos bokhandlere i Vesterålen. Den kan også postsendes ved bestilling på tlf 76 11 14 80 eller e-post: turistinfo@vestreg.no.

Ta kontakt for nærmere beskrivelse av våre tilbud, vi skreddersyr og tilpasser oppholdet her hos oss best mulig for den enkelte gruppe.
Vær velkommen til sprell, trim av lattermuskler, og "balsam for sjæla".

Philipp Huter
, click to open in lightbox
Philipp Huter
, click to open in lightbox
Philipp Huter
, click to open in lightbox
Geir Vidar Haugen
, click to open in lightbox
Nigel Turrell
, click to open in lightbox