L

Andøy Friluftsenter

Kontaktinfo

.......

Telefon

Telefon: (+47) 76 14 88 04
Mobil 1: (+47) 91 53 51 80
Mobil 2: (+47) 415 53 756

Epost
E-mailbooking@andoy-friluftssenter.no

w

Sommer A La Carte Meny 2019

I sommerperioden fra 7. juni til og med 18. august, kan du velge mellom forretter, lunch- og småretter, eller fisk- og kjøttretter fra vår A La Carte meny vår. Vi har også kakedisk og deilige dessert til kaffen.
I løpet av vår- og høstsesongen serverer vi utvalgte retter fra sommerens A La Carte meny. Velkommen til oss!

A la carte i perioden 07.06. - 18.08. 2019
22.05.201811:55 Andøy Friluftssenter

Forretter, lunsj- og småretter


"Spicy" søtpotetsuppe med marinert hval NOK 115*/155*/165*         
- søtpotetsuppe laget med kokusmelk med snitta marinert hvalfilet (allergener: kokusnøtt)

Vegan "spicy" søtpotetsuppe NOK 95*/135*/145*                               - søtpotetsuppe laget med kokusmelk. (allergener: kokusnøtt)

Krema fiskesuppe fra NOK 115*/155*/165*          
med reker, røykalaks, og hvit fisk, juliennegrønnsaker. (allergener: fisk, skalldyr, melkeprotein,(purreløk))

Carpaccio av klippfisk   NOK 135  (forrettsporsjon)        
dandert med "spicy" avocado purée, syltet rødløk, og panneristet sesamfrø. (allergener: fisk, sesamfrø, (rødløk))

Salat med utsøkt regional ost NOK 160*         
servert med urte- & oljedressing, og hjemmebakt brød. (allergener: geitmelk, gluten/hvete i brødet, ( rødløk))

"Fingermat"  NOK 175*  (forrettsporsjon for to personer)
-en tapas tallerken med kjøttboller av elg med tomatsaus, fritert klippfisk, og ristet brød med røykalaks og reker. (allergener: løk, hvitløk, melk, skalldyr, fisk, egg, gluten i brødet,(chili, tomat))

*Glutenfritt brød kan serveres til alle rettene over

 

STOR, varm, og hjemmelaget vaffel toppet med:

-  Tradisjonell fløtemysost av kumelk...NOK   60

-  Jordbær...NOK   60

-  Blåbær...NOK   60

-  Multebær...NOK   85

-  Jordbær & rømme...NOK   70

-  Blåbær & rømme...NOK   70

-  Multebær & rømme...NOK   95

-  Multebær & lettpisket krem...NOK   95

-  Karamellostesaus & vaniljeis...NOK   95

-  Smeltet mørk sjokolade & vaniljeis...NOK   95


Laget av lokale egg. 
(allergener: egg, melk, gluten/hvete i brødet, (jordbær))

Fiskeretter

 

“Ukas bacalao”  NOK 280                                                                   – en portugisiske tradisjonsrett av klippfisk - en saltet- og semi-tørket skrei(havtorsk), fisket på kysten av Vesterålen. Våre oppskrifter varierer fra uke til uke. Klippfiskretten serveres med tradisjonelt flatbrød/ spør etter glutenfritt flatbrød. (allergener: fisk, gluten i flatbrødet, og spør om "ukas allergener" som mekeprotein, egg, (tomat, løk, hvitløk, chili))

 

Ovnsbakt ishavsrøye-rull  NOK 280       
med nori sjøgress, shalottløk- og sitronsmørsaus, toppet med pannerista sesamfrø,  servert med gulrotkrem, dampa romanescokål og potet. Ishavsrøya er produsert i  Sigerfjord i Vesterålen. (allergener: fisk, melkeprotein, sitrus, sesamfrø, (rødalge)) 


Boknafisk
- tradisjonsrett NOK 305                  
en semi-tørket skrei(havtorsk fisket på kysten utenfor Vesterålen), servert på tradisjonelt vis med erte- og gulrotstuing, baconsmørsaus, og dampa potet. (allergener: fisk, melkeprotein, (grønnerter, svin))

Kjøttretter


Rødvinsbraisert arktisk storfe  NOK 295              
- braisert i rødvins-teriyakisaus med tyttebær, servert med strimla gulrot, sukkererter, og smakfull potetpuré med sennepsfrø. (allergener: melkeprotein, gluten, soya, sennepsfrø,(løk))

Lammefilet  NOK 295  
ovenstekt og servert med sukkertpurrée, gulrotterninger, "rutet"-bakt potet, og en rosmarin- og mintsaus. (allergener: melkeprotein) 

   

”Valgets kval”  NOK 310 
- en snittet og pannestekt soyasaus- og sjøgressmarinert hvalfilet, servert med dampa broccoli, blomkål, en sesam-soyasaus med hint av ingefær, hvitløk og honning, og "rutet"-bakt potet. Hvalen er fangstet i Norskehavet og landet i Vesterålen.           
(allergener: sesamfrø, soya, (eddik, paprika, ingefær, hvitløk, honning))

                                                            

Ovnsbakt elggryte med pailokk  NOK 320           
- av elg fra Vesterålen, servert med garnityr av dampa brokkoli og gulrøtter, og ovenstekt potet. (allergener: melkeprotein, gluten/hvete, (sopp, laurbærblad, einebær, tyttebær))

Vegetarrett


Chévre & spinat risotto  NOK 255              
- en risotto med lagret hvit geitost- og spinatsaus, toppet med panneristet gresskarfrø. (allergener: melk,  gresskarfrø)

Veganrett


Spinat & sjøgress-risott  NOK 235              
- en spinatrisotto med saus av kokusmelk og sjøgress, toppet med panneristet gresskarfrø. (allergener: kokusnøtt, selleri, gresskarfrø, (rødalge))

Dessert & “kaffe meny”


Gårdens egne multer fra våre kultiverte multemyrer, inngår ofte i våre desserter og kaker sammen med lokalproduserte egg .

«Madeleine-blåbærkake» (en munnfull kake)  NOK 65              
et fransk sukkerbrød med blåbær, servert med karamellisert ostsaus, og trollkrem. (allergens: melkeprotein, egg, sitrus, (tyttebær))

Sjokolade Fondant  NOK 100                          
- med karamellisert ost og peanøtt. (allergener: Melk, egg, gluten, peanøtt)

Multekrem & krumkake  NOK 110                                                           - tradisjonell nordnorsk juledessert med Ingvild’s vri (allergener: Melkeprotein, egg, gluten/hvete)

Arktisk Creme Brûlée  NOK 135              
egg- og vaniljefløtepudding, toppet med karamellisert brunsukker og multebær. (allergener: melkeprotein, eggplomme, (vaniljefrø))

…kan vi friste med dagens kaker?                                  
– vennligst spør vår servitør/servitrise hvilke kaker vi byr på i dag. (allergener: vennligst spør)

Vegan dessert  NOK 115              
Havre-iskule, toppet med multer, friske blåbær, smeltet mørk sjokolade, og toppet med panneristet mandler. (allergener: mandler)

Drikke

Kaffe med påfyll...NOK 40

Te - sort te/urte te/frukt te...NOK 35

Varm sjokolade/kakao...NOK 30

Kremtopp på kakaoen...NOK  5

Espresso...NOK 40

Espresso, dobbel...NOK 55

Cappuccino...NOK 45

Caffe Latte...NOK 50

Melk i glass 0,2...NOK 30

Appelsinjus/eplejus 0,2...NOK 30

"Kombucha" - fermitert sort iste 0,33...NOK 65                        (produsert av "Råstad" - ingen sukker tilsatt)

Coka Cola; orginal/ light/ zero 0,33...NOK 40

Arctic water naturell/lime & lemon 0,33...NOK 40

Pepsi MAX 0,33...NOK 40

Fizz orange/ gul Fanta 0,33...NOK 40

Sprite 0,33...NOK 40

 

Alkoholfri øl

Freeze Premium 0,33...NOK 55

Freeze Glutenfri/no gluten beer 0,33...NOK 55

 

Alkoholfri vin

I glass 15 cl...NOK 65

Flaske 37,5 cl...NOK 135

Flaske 75 cl...NOK 245

Musserende 77,5 cl...NOK 145

Musserende 75 cl...NOK 250

Øl og Vin

Øl (≤ 4,6%)

Nordlands Pils 0,33...NOK 80

Mack lsbjørn – pils(glutenfritt) 0,33...OK 80

Belhaven Amber Ale 0,5 (Scotland- for viltretter)...NOK 110

Øl (≤ 11%)

Mack Withbeer – hveteøl 0,33 (Nord-Norsk microøl)...NOK 115

Mack Porter/ mørkt øl 0,33 (Nord-Norsk microøl)...NOK 115

Harstad Trippel 0,33 (Nord-Norsk microøl)...NOK 120

Harstad Rye Pale Ale 0,5 (Nord-Norsk microøl)...NOK 120

Musserende vin

Pizzolate Prosecco - økologisk (ltalia)...NOK 475                                (Glera Brut 2018)

Delorme Crémant de Bourgogne  (Frankriket)...NOK 510                    (Blanc de Noirs Brut 2016)

Hvitvin

Hvitvin på glass...from/fra NOK 105

DR Loosen, Riesling Kabinett (Tyskland)...NOK 340

Welmoed, Chinin Blanc (Sør Afrika)...NOK 360

Lindemann’s Bin 65, Chardonnay (Australia)...NOK 400

Dopff & lrion, Gewurztraminer (Frankriket)...NOK 525


Rødvin

Rødvin på glass...from/fra NOK 105

Lupi Reali, Montepulciano, økologisk (ltalia)...NOK 340

Falling Feather, Ruby cabernet-lav på tannin (USA, CA)...NOK 360

Chappelle, Grenache/Merlot/Carignan (Frankriket)...NOK 375

Cavallina 2014 Shiraz - (Italia)...NOK 415

Passivento 2015 Nero D'Avola- (ltalia)...NOK 425

Riscal 2011 Tempranillo - Rioja (Spania)...NOK 510

Likør/Sprit

Pellegrino Passito di Pantelleria -dessert wine (ltaly)…NOK 70

Porto7 Port wine...NOK 70

Sherry...NOK 70

Baileys Irish cream...NOK 70

Lakka Lapponia – multelikør (Finland)...NOK 70

Absente – urtelikør (France)...NOK 90

Pineau de Charentes – Cognaclikør (Frankrike)…NOK 85

Cointreau – Sitruslikør (Frankriket)...NOK 85

Drambuie – Whiskylikør (Skotland)...NOK 85

Jagermeister – Urtesnaps (Tyskland)...NOK 85

Gammel Dansk – Bittersnaps (Danmark)...NOK 85

Akevitt – Urtebrennvin (Norge)...NOK 95

Cognac – XO (Frankriket)...NOK 115

Whisky & Whiskey 4 cl

Jameson (Irland)...NOK 95

Jack Daniel’s (USA)...NOK 95

Glenkinchie (Skotland)...NOK 100

Cragganmore, Speyside (Skotland)...NOK 105

Dalwhinnie, Highland (Scotland)...NOK 110

Laphroaig, Islay (Scotland)...NOK 110

Talisker, Skye (Skotland)...NOK 115

Oban, West Highland (Skotland)...NOK 120

Drinks 4 cl

Gin & Tonic...NOK 110

Cuba Libre – Rom & Cola...NOK 110

lrish Coffee...NOK 115

Fjellbekk...NOK 120

Nigel Turrell
Bacalao suflée
Nigel Turrell
Vårnatta strømmer inn i Nordlyssalongen
Nigel Turrell
Kortreist mat
Nigel Turrell
Bokafisk - en nord norsk rett
Jostein Endresen
Varme vafle med multer og krem
Nigel Turrell
Vår berømte elggryte med pailokk
Nigel Turrell
Multer og lokal ost
Nigel Turrell
Bord med fjordutsikt
Nigel Turrell
Hjemmeleget karamell iskrem
Nigel Turrell
Hjemmelaget karamell ostekae
Nigel Turrell
En kontinental dessert med lokal vri