L

Andøy Friluftsenter

Kontaktinfo

.......

Telefon

Telefon: (+47) 76 14 88 04
Mobil 1: (+47) 91 53 51 80
Mobil 2: (+47) 415 53 756

Epost
E-mailbooking@andoy-friluftssenter.no

w

Sommer A La Carte Meny

I perioden mai til september kan du velge mellom forretter, lunch- og småretter, eller fisk- og kjøttretter fra vår A La Carte meny. Vi har også kakedisk og deilige dessert og på på til kaffen. Velkommen til oss!

Servering
22.05.201811:55 Andøy Friluftssenter

Forretter, lunsj- og småretter

"Dagens vegtarsuppe" - spør servitøren hva som serveres i dag/allergener spør sevitøren.

Krema fiskesuppe  fra NOK 110*          
med reker, røykalaks, og hvit fisk, juliennegrønnsaker (allergener: fisk, skalldyr, melkeprotein, purreløk)

Salat med utsøkt lokal ost  NOK 155*         
fra Vesterålen, servert med urte- & oljedressing, og hjemmebakt brød  (allergener: ku- eller geitmelk, rødløk, gluten/hvete i brødet)

 Fingermat  NOK 175*
…en tapas tallerken med kjøttboller av elg, tomatsaus, briékroketter med multebær chutney, og ristet brød  med røykalaks og reker (allergener: løk, hvitløk, tomat, melk, reker, fisk, egg, gluten i brødet)

*Glutenfritt brød kan serveres til alle rettene over

 

STOR, varm, og hjemmelaget vaffel toppet med:

-  Tradisjonell fløtemysost av kumelk..................NOK   60

-  Jordbær.......................................................NOK   60

-  Blåbær.........................................................NOK   60

-  Multebær......................................................NOK   85

-  Jordbær & rømme..........................................NOK   70

-  Blåbær & rømme...........................................NOK   70

-  Brunostkaramellsaus & vaniljeis.......................NOK    75

-  Multebær & rømme........................................NOK   95

-  Multebær & lettpisket krem.............................NOK   95

Laget av lokale egg.                                                               
(allergener: egg, melk, gluten/hvete i brødet, (jordbær)

Fiskeretter

 

“Dagens fiskerett” – vennligst spør vår servitør                         
som med glede vil anbefale hva kjøkkenet byr på.                                 
(allergener: vennligst spør)

“Ukas bacalao”  NOK 280                 
– en portugisiske tradisjonsrett av saltet- og semi-tørket skrei(havtorsk), fisket på kysten av Vesterålen, og våre oppskrifter varierer fra uke til uke.

Serveres med tradisjonelt flatbrød/ spør etter glutenfritt flatbrød

(allergener: Torsk, tomat, løk, hvitløk, chili)

 

Ovnsbakt ishavsrøye  NOK 280       
med en krema  spinat- og estragonsaus, servert med pannestekt gulrot, squash julienn, og dampa potet.                                                              
Ishavsrøya er produsert ved Sigerfjord Fisk i Vesterålen.              
(allergener: fisk) 


Boknafisk  
NOK 295                  
en semi-tørket skrei(havtorsk fisket på kysten utenfor Vesterålen), servert på tradisjonelt vis med erte- og  gulrotstuing, bacon og dampa potet.                                                                                                              
(allergener: Torsk, melkeprotein, gluten/hvete, erter)

Kjøttretter


Rødvinsbraisert storfe  NOK 285              
servert med strimla gulrot, sukkererter, smakfull potetpuré, og rødvin-, tomat-, sølvløk-, oliven-, og baconsaus.                                                                                                    (allergener: Melkeprotein, rødvin, sølvløk, selleri, laurbærblad)

”Valgets kval”  NOK 290
marinert og pannestekt hvalfilet, servert med dampa broccoli, blomkål, en sesam-soyasaus med hint av ingefær, hvitløk og honning, og hasselbakt potet.                                                                                                                  
Hvalen er fangstet i Norskehavet og landet i Vesterålen.           
(allergener: Soya, eddik, paprika, ingefær, hvitløk, honning) 

 

Lammelår fra Vesterålen  NOK 295  
servert med dampa sukkererter, gulrotkrem, hasselbakt potet, og appelsin- og stjerneanissaus                                                                                                                                      (allergener: Melkeprotein, hvitløk, sjalottløk, citrus)                                                                                  

 

Ovnsbakt elggryte med pailokk  NOK 315          
- av elg fra Vesterålen, med garnityr av dampa brokkoli og gulrøtter, og ovenstekt potet.                                                              

(allergener: Melkeprotein, gluten/hvete, sopp, laurbærblad, einebær, tyttebær)

Dessert & “kaffe meny”


Våre desserter består i hovedsak av gårdens egne multer fra kultiverte multemyrer, og laget av lokalproduserte egg fra Vesterålen.

«Madeleine kake» (en munnfull kake)  NOK 55              
et fransk sukkerbrød servert med karamellisert brunostsaus og pisket krem (allergens: melkeprotein, egg, sitrus)

 

Multekrem & krumkake  NOK 98  - tradisjonell nordnorsk juledessert med Ingvild’s vri (allergener: Melkeprotein, egg, gluten/hvete)

 

Sjokolade Fondant  NOK 110                          
- med karamellisert brunost                                                                             (allergener: Melk, egg, gluten)

 

Arktisk Creme Brûlée  NOK 135              
egg- og fløtepudding, toppet med karamellisert brunsukker og multebær.                        (allergens: melkeprotein, egg)

 

”…kan vi friste med dagens kaker?”                                 
– vennligst spør vår servitør/servitrise hvilke kaker vi byr på i dag.
(allergener: vennligst spør)

Drikke

Coffee/tea – Kaffe/te………………………………………......NOK 35

Refill of coffee/tea – Påfyll…………………………………....NOK  5

Hot chocolate – Varm sjokolade…………………………...NOK 30

Wipped creme – kremtopp…………………………………...NOK  5

Espresso………………………………………………………..........NOK 40

Espresso, double……..........................................NOK 55

Cappuccino…………………………………………………...........NOK 45

Caffe Latte……………………………………………………..........NOK 50

 

Milk – Melk 0,2……………………………………………...........NOK 30

Orange juice/ apple juice –appelsinjus/eplejus 0,2 NOK 25

lce tea – Iste 0,5…………………………………………….........NOK 40

lce tea – Iste 5……………………………………………............NOK 40

Arctic water (sparkling); natural, lime & lemon 0,33…NOK 40

Coka Cola; regular, light & zero 0,33……………………..NOK 40

Fizz orange 0,33…………………………………………............NOK 40

Sprite 0,33……………………………………………………..........NOK 40

 

Non-alcoholic beer – Alkoholfri øl

Freeze Premium, no alcohol beer 0,33…….............NOK 50

Freeze Glutenfri, no alcohol & no gluten beer 0,33 NOK 50

 

Non-alcoholic wine – Alkoholfri vin

Glass – Glass 15 cl………………………………………….......NOK 65

Bottle – Flaske 37,5 cl…………………………………….......NOK 125

Bottle – Flaske 75 cl……………………………………….......NOK 225

Sparkling – Musserende 75 cl…………………………......NOK 250

Øl og Vin

Beer – Øl (≤ 4,6%)

Nordlands Pils – Lager 0,33 (Norway)……………………NOK 78

Mack lsbjørn – Lager(gluten free) 0,33 (Norway)…NOK 78

Belhaven Amber Ale 0,5 (Scotland)……………………...NOK 110

(for game dishes – for viltretter)

Beer – Øl (≤ 11%)

Mack Withbeer – wheat/hvete 0,33 (Norway)…......NOK 95

Mack Porter/ mørkt 0,33 (Norway)……………..…….…..NOK 95

Harstad Saison 0,5 (Norway)……………………..………....NOK 110

Harstad Rye Pale Ale 0,5 (Norway)…………………..…...NOK 110

Sparkling Wine – Musserende vin

Prosecco - Pizzolate Sparkling wine (ltaly)………..……NOK 475

White wine – Hvitvin

White wine in glass – Hvitvin på glass…....from/fra NOK 105

Welmoed, Chinin Blanc (South Africa)…………....…….NOK 330

DR Loosen, Riesling Kabinett (Germany)…………......NOK 350

Lindemann’s Bin 65, Chardonnay (Australia)………...NOK 375

Dopff & lrion, Gewurztraminer (France)……………..….NOK 525

Red wine - Rødvin

Wine in glass – Rødvin på glass…………….… from/fra NOK 105

Lupi Reali, Montepulciano, organic/øko (ltaly)………...NOK 340

Chappelle, Grenache/Merlot/Carignan (France)……….NOK 345

Falling Feather, Ruby cabernet-low in tannin (USA, CA)...NOK 360

Cavallina 2014 Shiraz - (Italy)…………………………......…NOK 405

Riscal 2011 Tempranillo - Rioja (Spain)……………….....NOK 420

Passivento 2015 Nero D'Avola- (ltaly)……………….......NOK 420

Likør/Sprit

Pellegrino Passito di Pantelleria -dessert wine (ltaly)…NOK 65

Porto – Port wine…………………………………………...……NOK 65

Sherry………………………………………………………….........NOK 65

Baileys Irish cream………………………………………….....NOK 65

Lakka Lapponia – Cloudberry liqueur (Finland)….NOK 65

Absente – Herbal liqueur (France)………………………NOK 95

Pineau de Charentes – Cognac liqueur (France)…NOK 80

Cointreau – Citrus liqueur (France)…………………….NOK 80

Drambuie – Whisky liqueur (Scotland)…………….…NOK 80

Jagermeister – Herbal snaps (Germany) …………..NOK 80

Gammel Dansk – Bitter snaps (Denmark)………….NOK 80

Akevitt – Herbal snaps (Norway)……………………....NOK 90

Cognac – XO (France)……………………………………..…NOK 115

Whisky & Whiskey 4 cl

Jameson (Irland)...........................................NOK 90

Jack Daniel’s (USA)........................................NOK 90

Glenkinchie (Scotland) …………………………………...…NOK 95

Cragganmore, Speyside (Scotland) ………….….....NOK 100

Dalwhinnie, Highland (Scotland) ……………….……..NOK 105

Laphroaig, Islay (Scotland)………………………….…….NOK 105

Talisker, Skye (Scotland) …………………………….…….NOK 110

Oban, West Highland (Scotland) ……………….………NOK 115

Drinks 4 cl

Gin & Tonic………………………………………………..........NOK 105

Cuba Libre – Rom & Cola…………………………….…....NOK 105

lrish Coffee…………………………………………………........NOK 110

Fjellbekk – “Mountain Stream" Norwegian classic.…NOK 115

Nigel Turrell
Nigel Turrell
Nigel Turrell
Nigel Turrell
Nigel Turrell