Senhøst og advent 29.10. - 18.12.

"Nigel's jul" er blitt en kjær tradisjon for mange av våre trofaste spisegjester, og engelsk julemat var første gang å finne på vår førjulsmeny i 1997. Ja tiden går men heldigvis består noe av det kjente og kjære, og også i år tilbyr vi engelsk måltidsopplevelse i adventa (se aller nederst i menyen).

Vi tilbyr retter av vilt og lam, og grupper velger en treretters komposisjon fra menyen senest 5 dager før ankomst grunnet covid-19.

Minimum 10 personer / minimumspris kr 5000

Senhøst og advent
22.08.202117:10 Andøy Friluftssenter

 

Forrett… kr 145

Kremet rypesuppe servert med hjemmebakt brød.

Allergener: melkeprotein, (løk i suppen)

 

Pannestekt kamskjell på seng av jordskokkpuré med bacon-smørsaus.

Allergener: melkeprotein, skalldyr

 

Elg- og lammepaté servert med sylta rotgrønnsaker og basilikum- og tomatsaus.

Allergener: ingen (sjalottløk, bacon, hvitløk, gelatin)

 

Hovedrett… kr 355

Lammekrone-carré, med «urte- og valnøttcrust», servert med ovnsbakt sjalottløk, dampet brokkoli, og hasselbakt potet.

Allergener: valnøtt, melkeprotein, (hvitløk)

 

Elg Wellington - innbakt elgfilet i butterdeig med sopp, sjalottløk og spekeskinke, servert med dampet rosenkål, posjert gulrot, dampet potet, og lys sherry-saus.

Allergener: melk, gluten/hvete

 

Reinsdyrflatbiff på sellerirotkrem, med dampa brokkoli og «hertuginne potet» - potet puré-rosetter, servert med en rødvin- og blåbærsky-saus.

Allergener: melkeprotein, eggeplomme i poteten

 

Dessert… kr 175 inkl. kaffe/ te

Multekrem- og vanlijemarengsrullade dekorert med pannerista mandler.

Allergener: melkeprotein, eggehvite, mandler(kan sløyfes)

Husets egen multeis toppet med lune multebær, multelikør, dekorert med mørk sjokolade og saltbadet valnøtt.

Allergener: melk, egg, valnøtt(kan sløyfes)

Sjokolade Fondant  med karamellisert brunost og servert med vaniljeis.                                                                                                

Allergener: melk, egg

Rå sjokolade- og aquavittkonfektkake- ei smaksbombe av ei kremkake på glutenfri kjeksbunn for den som liker en litt kraftig dessert med edle dråper.

Allergener: melkeprotein, egg, (pittelitt alkohol) 

 

«Nigel’s jul» - førjulsopplevelse i perioden 19.11. - 18.12.                       - en engelsk julemenykomposisjon…kr 585 (forhåndsbestilles)

«Yorkshire pudding» - en tradisjonell forrett, hovedrett av kalkun tilberedet på engelsk vis med en salvie- og løk-vegetar «stuffing», servert med ovnsstekt potet, hjemmelaget potetmos, rosenkål, kokt gulrot og en lettbrunet fløtesaus.  Måltidet avrundes med den tradisjonelle dessert - «Christmaspudding», med hvit brandysaus og cognacskvett. Kaffe/te serveres til desserten.

Allergener: gluten, egg, melk, løk, mandler

Nigel Turrell
, click to open in lightbox